Kontakt

Logo Frode stjerner

Om du har råd og tips angående ting du ønsker jeg kan ta opp på denne bloggen, føl deg fri til å ta kontakt. Jeg holder også kurs og foredrag for ledelse og ansatte i barnehager, skoler og i helsetjenesten. Jeg kurser også frivillige og humanitære organisasjoner og bedrifter om forebyggende og helsefremmende arbeid.

Kontaktinfo

8 Comments

 1. Lisa

  Hei,
  Jeg synes du har en flott hjemmeside og jeg ville bare si takk for at du deler av din historie, det gjør det lettere for mange som er i samme situasjon – som meg selv. Det er en hard reise å komme seg ut av generasjoner med omsorgssvikt. Jeg synes det skulle vært støttegruppe for «sånne som oss». Et sted man kunne møtt folk og få bekrefta seg sjøl.

  • Kjære Lisa Marie,

   Hjertelig tusen takk for gode kommentarer. Jeg ser av besøkstallene og tilbakemelding på e-post at mange av de som har overlevd omsorgssvikt, vold og overgrep har et behov for å kommunisere med andre som har opplevd det samme.

   Det finnes mange støttegrupper, men kanskje ikke en for «sånne som oss» riktig ennå. Jeg er enig i at behovet er der, og at vi kanskje burde gjøre noe med det…

   Gode ønsker fra meg.
   Frode

  • Hei Beate,

   Ja, jeg har hørt om begrepene. Jeg er stadig i kontakt med mennesker som blir både seksuelt og følelsesmessig utnyttet av sine foreldre eller av andre i familien. Dette oppleves selvsagt som svært skamfullt og vanskelig.

   Jeg henviser som regel mennesker med slike erfaringer til støttesentrene mot incest og seksuelle overgrep. De skal ha god kompetanse på fagfeltet. For barn og unge tenker jeg at Statens Barnehus blir riktig adresse.

   Mvh,
   Frode

 2. Steve

  Hei,
  Tilbyr du annonseplass (eller sponset artikkel) på frodefredriksen.no ?
  Hvis svaret er ja, hvor mye koster det?
  Jeg kan betale med PayPal eller med kredittkort, så lenge prisen er rimelig.

  Takk
  Steve
  DCZ Group

 3. Anne-Lise Pettersson

  Hei.

  Så fin side du har.
  Lurer på om du har forslag til hjelp-selvhjelp – bøker mm for voksene som meg ?Hvordan jeg hadde det i hele barndommen. mange år. Ingen som brydde seg. Vokste opp med mamma hun jobbet som servitør i Oslo, v bodde i Asker. Hun sa det kom barne vakt snart men som oftest var jeg alene. Jeg var alltid alene. Begynte på ny skole i 3 læreren hun hatet meg fra dag en. Hver dag hylte og skrek-kjeftet hun på meg. Fikk elev mappa mi står ingenting fra 3-6. Er det rart? Hun knakk meg lærte 0. Så ungdomsskolen prøvde div tiltak men jeg hatet skolen. Visste jeg ikke ville få utdannelse el bli noe. Er uføretrygdet. Slitet hele livet. Så lei meg for at ingen syns jeg var verdt bryet m å prøve å hjelpe meg. Hvordan det var hjemme, hvorfor de aldri fikk snakke med mamma. Mamma lurte meg alltid lovet meg hun og jeg skulle gjøre diitt og datt sammen hvis jeg var stille på rommet. Skjedde aldri. Mamma hatet sure unger så fikk aldri snakket om løgn. Hun behandlet meg så dårlig. Satt å ventet på henne hele barndommen Så det har gjort meg 100% grenseløs. Nå tenker jeg at jeg fikk aldri muligheten til å bli meg .Hadde ikke sjans. Det er så vondt helt inni meg – jeg er ødelagt-knekt..Har ikke lært det grunnleggende Eneste jeg bryr meg om er samboer og sønnen vår på 16 år. Det var fint det du skrev om omsorgssvikt. Jeg unner ingen å ha det som jeg hadde det. for vondt. Dette ble langt. Har du noen tips til noe jeg kan lese? Selvhjelp til voksene som sliter pga barndommen. Trenger -vil gjerne bli hel- meg.Bygge meg selv opp. Trenger input er deprimert. Ha en strålende dag. Tusen takk. Hilsen Lisa

  • Kjære Lisa. Takk for fin tilbakemelding og spørsmål.

   Det er vondt å lese om hvordan du ble behandlet av din mor og at du som barn ikke fikk hjelp. Vi er nok mange som er i samme båt som deg, selv om det er en fattig trøst.

   Jeg har ingen direkte anbefalinger mht. selvhjelpslitteratur, delvis fordi vi har lite forskning på hvilken effekt slik litteratur har. En annen grunn til at det er vanskelig å gi råd om dette er at dette kanskje vil oppleves individuelt. Det er ikke sikkert at det som hjelper meg vil hjelpe en annen.

   Det finnes en del gode nettressurser. Jeg vet at Modum Bad har et behandlingstilbud for traumer, også barndomstraumer som voksne bærer på. Her kan man lese en del fakta om hva traumer gjør med oss og de forteller litt om behandlingstilbud. Du kan lese mer på denne lenka:

   https://www.modum-bad.no/behandling/traume/

   Jeg forstår godt den følelsen du beskriver av å være «knekt». Jeg tror mange som har opplevd det du beskriver sliter med nettopp denne følelsen. Jeg har jobbet mye med å identifisere slike følelser og forsøke å forstå hvor de stammer fra og hva jeg kan gjøre med dem.

   Jeg er glad over å se at du har mennesker i livet ditt som du bryr deg om. Samboeren og sønnen din er gode kilder til det å kunne gi omsorg og kjærlighet, men også å få det samme tilbake.

   Jeg vil uansett anbefale deg å snakke med legen om depresjon og traumer. Legen kan henvise deg til en spesialist eller et behandlingstilbud. Vi har mange gode fagfolk på feltet og mange som kan hjelpe.

   Jeg ønsker deg lykke til Lisa! Husk at vi som har slike erfaringer i bagasjen også har rett til et godt liv med alt det gode livet har å by på. Det er viktig for din samboer, din sønn og minst deg selv.

   Varme hilsener fra Trondheim!
   Frode

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *