2 Comments

 1. Hei Frode, takk fpr at du har delt så åpent og ærlig historien din. jeg er sikker på at den er til god og viktig hjelp for mange. Det river i hjertet å lese om da du undersøkte «homofili» i det gammeldagse leksikonet, og at du ike trodde du var verdig il hverken konfirmasjon eller annet etterpå. Jeg er så inderlig glad for at det er nye tider nå, og at det er noe enklere for mange homofile å leve verdige liv. Og jer er veldig enig med deg i dette med avvisning. Det finnes ikke noe mer skremmenede for barn enn frykten for å miste sine foreldre. Og jevnlig avvisning er å nektes nærhet til dem du behøver det mest i forhold til. Derfor er det så trist å høre foreldre på butikker, på bussen, hvor som helst som truer sine barn med å gå fra dem, forlate dem dersom de ikke oppfører seg. Kanskje en del foreldre rett og slett ikke er kar over at de er ALT for sine barn?

  • Kjære Liv Mette,

   Tusen takk for god tilbakemelding på denne teksten, det setter jeg veldig stor pris på. Det er klart at avvisning, eller redselen for avvisning skaper mye frykt hos et barn. Over tid er det også skadelig for barnet. Man kan enten bli svært opptatt av å tekkes andre og blir stående sårbart til for utnytting fra andre, eller man kan gi opp og resignere, altså ikke forvente noe som helst fra andre rundt seg. Barn som vokser opp under slike forhold får ofte relasjonsskader og vansker sunn tilknytning til andre.

   Det du sier om foreldres trusler overfor egne barn er svært viktige momenter. Jeg tenker at det samme gjelder for pedagoger i barnehage og skole. Det er viktig at vi som omsorgspersoner utvikler bedre strategier overfor barn enn det å bruke trusler om å forlate dem, noe som uansett ikke virker i barneoppdragelsen. Det skaper bare krøll og bøll i følelsene til barn og unge.

   Alt godt til deg og dine,
   Frode

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *